חלק מחללית סובייטית חזר לאטמוספירה
חלק מחללית קוסמוס 482, ששוגרה ב-1972, חזר לאטמוספירה לאחר יותר מחמישים שנה בחלל

חלק מחללית סובייטית מתקופת המלחמה הקרה חזר ככל הנראה לאטמוספירת כדור הארץ לאחר שהיה תקוע במסלול במשך יותר מחצי מאה, כך הודיעה סוכנות החלל האירופית.
קוסמוס 482, ששוגרה בשנת 1972 במשימה לכיוון נוגה, לא הצליחה לצאת ממסלול כדור הארץ והתפרקה לארבעה חלקים שהקיפו את הפלנטה במשך יותר מחמישים שנה.
מרכז המעקב והמעקב של האיחוד האירופי (SST) הודיע כי אחד מהחלקים - ככל הנראה הנחתת - "כנראה" חזר לאטמוספירה בסביבות השעה 06:16 GMT (07:16 BST) ביום שבת.
לא ברור אם האובייקט נפל לקרקע או נשרף באטמוספירה. כמו כן, לא ברור בדיוק היכן האובייקט חזר לאטמוספירה.
למרות שיש הרבה דברים שהמומחים אינם יודעים על חזרת האובייקט, 70% מכדור הארץ מכוסים בים ולכן לא סביר שגרם לנזק משמעותי.
"זה הרבה יותר סביר שתזכה בלוטו מאשר שתיפגע על ידי חתיכת פסולת חלל זו," אמר סטיין למנס, אנליסט בכיר בסוכנות החלל האירופית.
קפסולת הנחתת של קוסמוס 482 נבנתה כדי לשרוד את החום והלחץ הקיצוניים של אטמוספירת נוגה, מה שאומר שהיה לה מגן חום חזק ומבנה עמיד.
זו הסיבה שהמומחים חושבים שהיא עשויה לשרוד ירידה בלתי נשלטת דרך אטמוספירת כדור הארץ. עם זאת, מערכת המצנחים של קוסמוס 482, שנועדה במקור להאט את ירידת הנחתת לכיוון נוגה, ככל הנראה התדרדרה לאחר יותר מ-50 שנה בחלל.
מר למנס הסביר כי "חזרת אובייקטים מעשה ידי אדם לאטמוספירת כדור הארץ מתרחשת לעיתים קרובות למדי". הוא אמר שזה קורה מדי שבוע עבור חלליות גדולות ומדי יום עבור קטנות יותר.
אובייקטים בדרך כלל נשרפים באטמוספירה של כדור הארץ לפני שהם מגיעים לקרקע.
קוסמוס 482 נמצא כעת במעקב צמוד על ידי סוכנויות חלל בינלאומיות.
מר למנס אמר כי חלליות עתידיות "צריכות להיות מתוכננות כך שיוכלו להוציא את עצמן מהמסלול בבטחה, רצוי על ידי ביצוע חזרות מבוקרות".
זה יאפשר חיזוי מדויק של מיקומי נחיתה, יפחית את הסיכון לפגיעת פסולת באזורים מאוכלסים ויגן על אנשים ורכוש תוך "ניהול ההשפעה הסביבתית של פסולת חלל".